Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak férfiasan - Pentagon UCB 2.0

2015.04.20
Pentagon UCB 2.0

Pentagon UCB 2.0

Régóta foglalkoztatott egy logisztikai probléma. Ha szeretnék magamnál tartani, hordani egy bővebb EDC (Every Day Carry) csomagot, vagy egy kisebb prepper BOB-ot (Bug-Out Bag), akkor mi a jó megoldás erre. Egy normál – 24 órás, vagy 20-30 literes – hátizsák túl nagy ehhez. A hasi tasi ciki. A combtáska tartósan hordva kényelmetlen, és túl feltűnően militáns. A manapság divatos – általam csak férfi retikülnek hívott – vállon átvethető – gyakorlatilag a régi autóstáskák mainstream divat utódjának tekinthető – alkalmatosságok számomra femininek. Jobb híján maradt a 24 órás zsák. De ez kompromisszum volt, mert azért mindenhová nem tudtam, nem akartam cipelni. Szóval gondban voltam. Eddig!

Pentagon UCB 2.0

Pentagon UCB 2.0

A megoldást – nekem – a Pentagon SA egy terméke jelentette. Nevezetesen az UCB 2.0 (Universal Chest Bag). A nevéből adódóan, ez egy a mellkason hordott mini táska. Mivel hordási módja nem olyan agresszív, mint a combtáskának, továbbá a konszolidált színválasztás miatt (sage – világos szürke), a Molle szalagok sem teszik vállalhatatlanul harciassá. Ugyanakkor még sincs retikül jellege, hanem olyan sportos, erőt sugárzó, vagyis férfias, de nem hivalkodó módon. Természetesen több színben is hozzáférhető (black, coyote, green). A fekete és szürke megy szinte mindenhez, így az összes – hétköznapi – civil ruhámhoz hordható.

Pentagon UCB 2.0

Pentagon UCB 2.0

Korábban nem volt ilyesmim, ezért kicsit tartottam tőle, hogy kényelmetlen lesz hordani. De szerencsére semmi ergonómiai probléma nincs vele. A szíj elég széles határok között, és könnyedén állítható. Tehát póló esetén sem lötyög, és téli ruházatban sem szűk. Lehetőség van arra is, hogy a derékszíjunk magasságáig leengedjük, és átfűzzük az övön is. Ennek ott lehet jelentősége, ha tudjuk, hogy futni fogunk tartósabban. Ilyen alkalmakkor – a tépőzáras övbujtató használatával – elkerülhetjük, hogy az UCB 2.0 verdesse a testünket. Normál viselési módban a mellvonal alatt, inkább a bal oldalunkra fókuszálva helyezkedik el, simul ránk. Természetesen a csat áthelyezésével – balkezesek – hordhatják a jobb oldalukon. Van egy szatyor fül a tetején, tehát egy kézben fogva is cipelhetjük, ha a helyzet úgy kívánja. Feltűnően stabil a kialakítása. Ha nagyjából egyenletesen pakolunk bele, akkor nem dől fel, megáll a talpán.

 

A cikk további részéhez kattints IDE!