Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olang Dakota Topo tapasztalatok

2013.01.15

 

 

 A cipőt mindenféle akciók összevonásával 19 500Ft-ért vásároltam egy éve (2012 január). Utcai cipőnek szántam, mindennapos használatra. Szerintem ennek ez is funkciója. A design visszafogott. Olyan jó átmenetet sikerült létrehozni a terep cipők és az utcai lábbelik között. Ezt az autóknál lévő SUV kategóriához hasonlítanám. Olyan terepjárós jellegű, de nem ipari külső párosul inkább személyautós műszaki tartalommal.

 

 

 

olang.jpg

 

 

 

 

 

Alapvetően elégedett vagyok vele. Kényelmes, strapabíró. Nyáron is ezt hordtam munkába járásra, ha nem volt több 30 foknál.  A talp kevéssé kopott meg, pedig sok km van benne.  Amit viszont nem szeret, az a víz és a jég. Kellemetlenül csúszik ezeken a felületeken.

 

  

 

A cipőfűzője kriminális. Naponta többször kioldódik magától.  Annyira sikamlós, műszálakból van fonva, hogy a cipő mozgási energiája elég a masni kioldódásához.  Ez kellemetlen, de egy új, jobb minőségű cipőfűző megoldja ezt a gondot. Az más kérdés, hogy ennyi pénzért már lehetne egy használható darab is a dobozban.

 

   

 

A felsőrészen minimális szennyeződés látszik, de semmi durva dolog. A felsőrész kopása nem érzékelhető, a varratok épek. A gyári impregnálás még teljesen jó, vízlepergető.

 

   

 

Összességében ajánlanám, csak kell hozzá egy másik cipőfűző (hozzáértők javasolták a paracord használatát), és tudni kell, hogy hol vannak a korlátai. Ez egy városi harcos, alapvetően száraz időben. 

 

 

 

Frissítés:

 

Egy hónap híján kettő éve használom, elég intenzíven, hisz esküvők és temetések kivételével ebben vagyok. Ennyi idő elteltével is azt kell, hogy mondjam, megérte az árát. A talp bordázottsága csak a sarok résznél mérséklődött. A talp többi felülete pedig mintha új lenne. A felsőrész sértetlen, szennyeződés nem tapadt meg rajta. A felsőrész színe már fakóbb, mint mikor megvettem, de egyenletes a fakulás, így nem feltűnő. Formáját, tartását megőrizte, nincs széttaposva, meghajolva. A varrások, ragasztások épek. Korábbi tapasztalataim alapján mondom, hogy ennyi idő alatt 4 pár ,,kínai” cipőt használtam volna el, amik már új korukban sem adják ezt a kényelmet  és megjelenést, nem hogy 2 év elteltével. Most már nem tartom elképzelhetetlennek, hogy még van benne egy év utcai használatnyi erő, és még azon kívül 2 év a kertben, ,,játszós” cipőnek. Az abszolút megérte kategória.

 

 Frissítés:

2,5 éve használom és még mindig tart! Enyhe UV okozta fakulás a bőr felsőrészen, de ahogy korábban is írtam, egyenletesen, így nem feltűnő továbbra sem. Inkább csak egy új mellé oda téve látszana.

 

Frissítés:

3,5 év használatot követően a balos fele megadta magát. Ahol a lábujjaknál meghajlik a bőr minden lépésnél, ott elfáradt az anyag, s kb. 1 cm hosszan elvált a bőr a talptól. Így nyilván már nem hordom. Tehát tartós tesztem végeredménye, hogy napi használatban 3,5 évet bírt az Olang Topo. Ez szerintem elég szép idő egy cipőtől, tehát bőven megérte az árát.

Az új cipőm szintén Olang, de a Sole Tex modell. Erről most annyit mondhatok még csak, hogy a cipőfűzője nem oldódik, mint a Toponak.

 

Sole Tex frissítés:

Eddig csalódás. Jól tart, azzal nincs gond. De a szellőzése katasztrófális. Bár olantex membrános, szóval nem kellene ennek problémának lennie, de mégis az. Az első használat után már förtelmes büdös lett belül. Folyamatosan szellőztetem az erkélyen vagy az ablak alatt. A Dakotával csak az utolsó évben kezdtek ilyen gondok lenni. :(

 

Frissítés 2015. nyár:

Mivel a Sole Tex nem vált be, ezért vettem egy új Dakota Topot. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.