Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Penge Napok Komáromban

2009.08.16

 

 

Hát...

 

Valószínűleg velem volt/van a baj. Túl sokat vártam ettől a rendezvénytől. Sajnos, még annyi kiállító sem volt, mint Székesfehérváron pár hónapja. Valamiért azt gondoltam, hogy itt sok késműves, illetve forgalmazó elhozza a portékáját, tudását. Hát nem. 8-9 kiállító volt. Az amúgy sem túl nagy terem fele üresen kongott. Az udvaron volt még néhány egyéb lehetőség. Íjjászat, kézműves bemutatók, ahol ki is lehetett próbálni ezt-azt, sőt prezentáltak néhány tűzoltósági eszközt is. Minden relatív. De szerintem kevés volt a program, a kiállító, és persze az érdeklődő is. Vagy csak a hatalmas területű monostori erődben szóródott szét ez az egész? Összességében nekem csalódás volt. De sebaj, majd talán jövőre többen összejönnek, ha lesz második Penge Napok.

Ami azért pozitívum, hogy látható volt néhány kivételes darab. Egyrészt szép kések, másrészt jól használható eszközök. Például örültem, hogy megszemlélhettem a Puli késeket, illetve, ha vitrin mögött is, de láthattam egy Bábelt.

A helyszín is hangulatos volt, bár talán túl nagy ehhez a rendezvényhez. A monostori erőd fantasztikus, még így, elég lerobbant állapotában is. Ha nem lett volna egy kés sem, akkor se bántam volna meg, hogy elmentem oda. Szuper hely! A felkeresését csak ajánlani tudom. Még a barátnőm - Little Cold Nose - is oda volt tőle! :)

 

Mielőtt félreértés lesz cikkemből, szeretném hangsúlyozni, hogy a szervezőket csak dícséret illeti azért, hogy belevágtak egy ilyen nagyszabású dologba! Arról nem tehetnek, hogy személy szerint én nem voltam teljesen elégedett.

 

 Fazekas Gábor - mint főszervező - küldött egy linket a témával kapcsolatban. Katt ide!

 

 

Itt vannak a fotók:

 

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

 

Kép

 

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kedves Gábor!

(Oldal gazda, 2009.09.12 07:23)

Köszönöm hozzászólásodat, melyben segítettél árnyalni a képet. A linket feltettem a cikk végére.

hát...

(Fazekas Gábor, 2009.09.11 20:57)

Mi sem voltunk teljesen elégedettek. :) Sőt - számtalan dologgal kifejezetten elégedetlenek voltunk/vagyunk. Ezek részben a saját hibánkból adódtak, részben rajtunk kívül álló okokból fakadtak.
Ez a rendezvény csupán a kezdete valaminek, ami több, mint maga a rendezvény. Amit - gyakorlatilag - a semmiből hoztunk össze, ingyen, lelkesedésből. A felszín mögött zajló folyamatokba és szándékokba való betekintéshez ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: http://www.magyarnemzet.hu/portal/printable?contentID=657755&sourceType=MN
Az erőd pedig tényleg klassz hely, de csalóka: a méretei miatt szinte eltűnik benne minden. A két nap alatt legalább 4000 érdeklődő járt a Penge Napokon.. ;) Örülünk, hogy Te is ott köztük voltál! :)

Tata

(Dobler Csaba, 2009.08.24 22:55)

Bár én nem voltam ott, a képek alapján talán túlzott az elkeseredés. Gyönyörű darabok, bár valószínűleg kevésbé praktikusak, mit a másik értekezésedben szereplő polihisztor svájci.