Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Viper Special OPS Soft Shell dzseki

2017.02.15

Fehova 2017 Viper Special OPs Soft Shell

 

A FeHoVa egyenruhánk részét képezte egy Viper Special Ops Soft Shell dzseki. Mivel elég jó idő volt a pavilonban és szerencsére az ügyfelek is pörgettek bennünket, ezért nem sokat volt rajtunk. De azért én néha, demonstrációs célzattal felvettem, ha már ott volt a fogason.

Arra gondoltam, hogy mondok itt róla pár szót. Azt korábban is említettem, hogy a Viper Tactical termékei minőségileg kiemelkednek a mezőnyből. Ezt a kijelentést e termék használata alapján is megerősíthetem.

Kétrétegű soft shell dzseki. Belül polár bélés, kívül vízhatlan szövet héjazat. Hét külső és négy belső tároló/zseb könnyíti a tulajdonos életét. Kívül egy a bal alkaron. A bal és jobb oldalon egy-egy a normál helyen, vagyis a csípő csont magasságában. Egy-egy a két felkaron a velcro pad alatt. A mellkas vonalában is van zseb, mindkét oldalon. Ennek vágása olyan 85 fokos lehet, ami nem csak design elem, hanem ergonómiailag kedvezőbb. A mellkas zsebeken belül elhelyeztek egy-egy kisebb, telefon vagy apróbb tárgyak tárolására alkalmas belső zsebet is. Igényes, finom megoldás. Jól tartja a smart mobilt. A mellkas zsebekben van egy D gyűrű is, amihez rögzíteni lehet, mondjuk egy kulcscsomót, hogy ne mozogjon eszeveszetten futás közben, illetve ne essen ki, ha a zseb nyitva marad. Amúgy ebben a két mellkas zsebben vezették el, rögzítették azokat a kompressziós zsinórokat is, amikkel a kapucni szorosságát lehet állítani. Természetesen a kabát alja is összehúzható, ha a szükség úgy kívánja. A már fentebb említett tépőzáras fogadó felület a két felkar külső oldalán helyezkedik el. A gumi mandzsettákkal, tépőzár segítségével szűkíthető a kabátujj. Ezeken a gumi platformokon vagány Viper brand felirat díszeleg. A cipzárak YKK gyártmányok. Közülük a központi az dupla kocsis, vagyis taktikai fegyverhasználatot is lehetővé tesz az alulról és felülről való nyithatósággal. A nyakrészen, a tarkó alatt, egy cipzárral zárható rejtekben, teljes értékű kapucni kapott helyet. Van belül egy kabátakasztó is, amit azért emelek ki, mert nem minden taktikai kabát sajátja. Ezt nem is nagyon értem, hogy mi lehet annak az oka, hogy valamelyikre nem raknak egy ilyen alapvető dolgot. Nem feltétlenül a minőséggel függ össze, mert a Viper Tactical Fleece sem kapott ilyet. Bár az is egy jó kabát a maga nemében, de engem kissé bosszant, hogy nem tudom fogasra akasztani.

 

Viper Special OPS Soft Shell

 

Viper Special OPS Soft Shell

 

Viper Special OPS Soft Shell

 

 

Ez az operátor dzseki három színben elérhető. Fekete, zöld és úgynevezett V-cam. Ez utóbbi a rejtő mintázatot takarja. Kicsit szokatlan, de ez abból adódhat, hogy a cég angol. Ők pedig mindig különcök egy kissé. Ennek azért van előnye is, mivel így nem olyan sablonos a camo, ami rajtad van. A szín és folt kombináció Kárpát-medencei viszonyok között is működik, alkalmas. A zöld és főleg a fekete színű verzió polgári hétköznapokra is jó választás. Értelemszerűen hivatalos személyek civil megjelenést kívánó bevetésein ugyanúgy helyt állhat.

Az én 187cm magasságomhoz és 94 kg súlyomhoz az L-es méret volt a megfelelő. Ez alá még befér egy póló vagy aláöltözet és egy ing, vagy pulóver is. Persze ez nyilván alkati kérdés is. Csak a hozzávetőleges viszonyítás miatt írtam.

Mondanom sem kell, kényelmes viselet, mely a mozgást sem korlátozza. Nyári estékre már sok lehet, de ősztől tavaszig, aláöltözet függvényében, alkalmas a hőmérséklet megőrzésére. Az ára, akciók igénybevétele nélkül 30 000Ft. Ez hirtelen soknak tűnhet, de ahogy másutt, itt is ár/érték arányt kell vizsgálni.

 

Viper Special OPS Soft Shell