Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naszmélyi emlék

2015.03.28

Mától számítva két hónap múlva nyitja kapuit az első Túlélő és Bushcraft Tábor a Hidegfém szervezésében. Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy 2014 őszén volt egy nulladik TBT is. A helyszín, az elképesztően jó adottságokkal rendelkező neszmélyi volt határőr laktanya épülete és körbekerített területe. Az épület nem luxusszálló, sohasem volt az, de az időjárás viszontagságaitól megvédi azokat, akiknek nincs kedvük az udvaron bivakolni, sátrazni. A laktanyában több tucat ember kényelmesen elfér. Van egy hatalmas, felszerelt konyha, ebédlő, vizesblokkok. A

Neszmély, 2014, volt határőr laktanya

Neszmély, 2014, volt határőr laktanya

víznek ugyan elég kénes szaga van, de ez, állítólag helyi jellegzetesség. A laktanya komoly méretű területen fekszik. Kiválóan alkalmas különféle rendezvények, gyakorlatok, bemutatók helyszínének. Körbekerített magánterületről van szó. Az épület bejárata mellett van a falu étterme. Szóval, akinek elege volt a sült mókusból és szöcskekásából, az ehetett egy normális ételt is, korrekt áron. Jómagam csak egy nappalra merészkedtem le a családdal, mivel az egyik gyerkőc három éves volt akkor, a kisebbik pedig 2 hónapos. Nem tudtam mire számíthatok, így csak pár óra ott tartózkodásra készültünk.

Neszmély, 2014, volt határőr laktanya

Van akinek csak egy fatörzs van az ajtó mögött, de másnak maga Narnia nyílik meg. :)

Ahogy közeledett az este, már megbántuk, hogy nem több időre szántuk rá magunkat. A kicsi végigaludta a napot a friss levegőn. A nagyobbik pedig önfeledten játszott a hatalmas parkban. Persze ebből adódóan egy percet sem tudtam részt venni a szervezett programokon, de így is nagyon jól éreztem magam, mert a család nagyon élvezte a helyet, a jó időt, a szabadságot. A programok szünetében a tábor résztvevői nagyon barátságosak voltak velünk. Senkit nem zavart, hogy két kicsi gyerekkel vagyunk. Nagyon befogadó, toleráns csapat jött ott össze, az ország minden részéből. Ezt a fajta pozitív szemléletet nem először tapasztaltam meg ilyen érdeklődési körű társaságban. Akkor láttak életükben elsőre, de mégis barátsággal, nyitottsággal fogadtak.

 

A cikk többi részének olvasásához kattints IDE!