Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cuha 25km - 2009.07.18.

2009.07.14

 

 

A tavalyi túra (katt) jól sikerült.

 

A rajthely - Bakonyszentlászló - bemutatkozik. (katt)

 

Nos, a túra idén is jól sikerült. Köszönjük a szervezőknek!

Már nagyon vártuk a Cuha 25-öt, mert rég mozdultunk ki otthonról. A barátnőmet kicsit, anyámat nagyon aggasztotta a médiák által mesterségesen fokozott pánik az évszázad viharáról. Barátnőm megnyugtatása végett kértem egy ,,hivatalos” szervezői állásfoglalást efemmtől. Ő nagyjából azt válaszolta, hogy: Vihar? Bakfitty!
Szóval elindultunk.
7.50-kor sikerült elrajtolni, amikor még nagyon kevesen regisztráltak. Arra gondoltunk, hogy biztos a várható időjárás riasztotta el a résztvevőket. Számunkra volt egy előnye a dolognak. Nem kellett olyan messze parkolni, mint tavaly. Az első ellenőrzőig eseménytelen utunk volt. A pontot követően – a műút után az erdőbe érve - sajnos elbizonytalanodtunk. Annyira jól elbeszélgettünk, hogy senki nem figyelte a jelzéseket. Kellett egy másik csapat segítsége, hogy újra felvegyük a ,,ritmust”. A 2. ponthoz közeledve már kezdett a piros sávba érni a képzeletbeli - párás levegő és szúnyog támadás kombó - életérzés mutatónk.
A 3. pont felé közeledve már biztos voltam benne, hogy meteo(u)rológusok megint – szokás szerint - mellényúltak. A 3-as pontnál ismét némi zavar keletkezett nálunk, mert a katonák jelzőbójájánál is lelkesen lyukasztottunk. Végül sikerült a jó pontot is megtalálni. Eközben át kellett vágni magunkat egy komplett forgalmi dugón, ami a párhuzamos rendezvények szervezői miatt keletkezett. Különféle civil és katonai járművek ide-oda tolatgattak az úton és a mezőn, minden látható szervezettséget nélkülözve. Mindeközben az ideiglenesen felállított hangszórókból disszonáns ,,zene” üldözött tovább minket, és minden élő identitást az erdőből. Még át kellett rágni magunkat néhány magas, karcsú és vaksüketnéma fiatalemberen, akik múlt századi mackókban végeztek nyújtó gyakorlatokat az egyszemélyes híd közepén, aztán megmenekültünk Az egész rendkívül szürreális volt, mint egy David Lynch film álom jelenete. A négyes pontot még mindig kedélyes vasárnapi séta hangulatban értük el. Persze ehhez az is kellett, hogy ennek a túrának a szintkülönbsége jelképes.
A 4. pont után, a forrásnál volt egy ablak az égre. Akkor vettük észre, hogy csúnya, setét fellegek nyomulnak fölénk. Látszott, hogy ennek fele sem tréfa. Különösen, hogy még előttünk volt egy kritikus szakasz, az Alsó-Cuha. Hát elcsendesedtünk és a beszéd elmaradásából megspórolt energiát a lábaink felé továbbítottuk. Rekord sebességgel daráltuk le az általunk esőben veszélyesnek tartott szurdokot. Amikor átvettük a matricákat az ötösön, akkor koppant az első csepp a pontőr bácsi Skodájának tetején. A többi már történelem. Vagyis mindenki átéli, elszenvedi, csak később másként emlékszik rá. :)
A jég által történő fejbe verés, esőköpeny ellenére bőrig ázás megvolt nálunk is. Ezt mi még színeztük egy utolsó vaskos eltévedéssel, de végül ráleltünk a sárga ösvényre, és izgatottan vártuk, hogy rendezők még a célban lesznek-e. :)
Ott voltak, és ott volt a jelvény, meg az emléklap is! Persze ne feledkezzünk meg a zsíros, hagymás kenyérről sem. Akarom mondani margarinosról, mert a zsír elfogyott, mire odaértünk. Persze lehet, hogy lett volna még, ha szólunk efemmnek, de látszott, hogy ideges, mert még nagyon sokan voltak kint. Kissé fura lett volna, ha elkezdünk reklamálni a menü miatt, miközben esetleg mások az életükért küzdenek a szurdokban a megáradt Cuha miatt.
Azóta már tudjuk, hogy senki nem sérült meg, és mindenki célba ért. Efemmnek igaza lett: bakfitty!

 

 

A fényképezőgépet az eső első jelére elraktam, így erről nincsenek fotók. De a többi szakaszról íme néhány kép:

 

Kép

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

Aztán elsötétedett az ég...

 

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.